To kvinner nyter kaffe og diskuterer tips ved et bord med en bærbar PC og kontorrekvisita, i et moderne arbeidsområde med et geometrisk trapperekkverk i bakgrunnen.

5 gode tips til kaffe på jobb

En kaffe pause på jobb kan være et av høydepunktene av dagen. Her er noen gode tips for hvordan og hvorfor skape god kaffe kultur på jobb.

En god kaffepause på jobb kan være høydepunktet av dagen din, hvor du kan slappe av, koble av og hente ny energi. Men hva gjør en god kaffe pause på jobb? Det er ikke bare selve kaffen som er viktig, men også opplevelsen av å ta en pause. I dette innlegget får du noen tips vi mener er viktig for å gjøre kaffepausen på jobb enda mer hyggelig. 

Kaffe er en viktig del av arbeidshverdagen

Kaffe på jobb er en viktig del av mange menneskers arbeidsdag. Enten det er for å kickstarte morgenen eller for å holde konsentrasjonen oppe gjennom dagen, har kaffe blitt en essensiell del av arbeidsmiljøet.

Men hvorfor er kaffe så viktig på jobb? For det første gir kaffe en koffeinboost som kan øke vår oppmerksomhet og redusere tretthet. Dette kan være spesielt viktig når man jobber lange dager eller har et stressende arbeidsmiljø. I tillegg kan kaffepauser gi en pause fra skjermtitting og annen kontorarbeid, noe som kan bidra til å redusere stress og øke produktiviteten.

5 tips som gjør kaffepausen til det hyggeligste øyeblikket på jobben

1. Relasjonsbygging

Kaffe er fremdeles vår fremste sosiale drikk, og kaffepauser kan være en flott måte å bygge samarbeid og styrke relasjoner på arbeidsplassen. Inviter kollegaer til å bli med på en kaffepause og bruk den tiden til å snakke om ikke-arbeidsrelaterte ting.

2. Invester i en god kaffemaskin

Hvis arbeidsplassen din ikke allerede har en kaffemaskin, kan det være en god investering å kjøpe en. Det kan gjøre det enklere og mer praktisk å ta en kaffepause når som helst på dagen, og det kan også forbedre kvaliteten på kaffen du drikker. En komplett kaffeløsning gir ikke bare et utvalg av varme drikker å velge mellom, men det bidrar også til økt trivsel og positivitet på arbeidsplassen. 

Kaffemaskin: Wittenborg 9100

3. Bruk kaffepausene

Ta en pause fra skjermen. Selv om det kan være fristende å fortsette å jobbe mens du drikker kaffen din, kan det være mer gunstig å ta en kort pause fra skjermen. Bruk denne tiden til å slappe av, puste dypt og koble av fra arbeidet. 

4. Test ut nye smaker

75% av den norske befolkningen sier at drikker svart kaffe. Har kontoret ditt en helautomatisk kaffemaskin kan det være spennende å teste ut nye varme drikker. Det er så mange forskjellige typer kaffe å velge mellom, så hvorfor ikke prøve noe nytt? Det kan være en interessant måte å utvide horisonten og finne nye favoritter på. 

Livet består av mange små øyeblikk. Nyt dem.

5. Rydd opp etter kaffepausen

Et enkelt trinn for et ryddig og hygienisk arbeidsmiljø, er å rydde opp seg etter kaffepausen. Det kan bidra til å opprettholde et ryddig og profesjonelt arbeidsmiljø, og det viser også hensyn til dine kollegaer.

God kaffe gir kunder et godt førsteinntrykk

Det er viktig å være stolt av kaffen du serverer til kunder og ansatte, da det viser at du verdsetter deres tid. Å tilby god kaffe kan skape en hyggelig og innbydende atmosfære som gjør at kunder ønsker å komme tilbake. Det å kunne tilby en kunde for eksempel en flat white eller café latte ved ankomst kan sette en ekstra positiv tone for møtet. Du vil tross alt ikke at dårlig pulverkaffe skal være tingen kunden husker best fra møtet.  

Hvordan finne kaffeleverandør som passer din bedrift?

Før man kjøper en kaffemaskin til bedriften, kan det være lurt å ta hensyn til visse kriterier først. Det kan være avgjørende å finne en leverandør som kan tilpasse både kaffeavtaler og kaffeløsninger i henhold til din bedrifts situasjon og preferanser. Her er noen enkle retningslinjer for å finne en passende kaffeleverandør.

  • Det kan være lurt å undersøke leverandørenes økonomiske situasjon.
  • Finn ut hva det vil koste å lease en kaffemaskin eller å inngå en kaffeavtale.
  • Gå nøye gjennom leasing- og serviceavtalen før du inngår avtale med leverandør.
  • Sørg for å velge en leverandør som kan garantere kvalitet på kaffemaskiner, kaffe og service de leverer.
  • Les anmeldelser fra andre kunder om leverandørens tjenester.
  • Besøk leverandørens Showroom for å se og smake på produktene før du tar en beslutning.
 
Vi hjelper deg!

Kaffebryggeriet har som mål å hjelpe deg og din bedrift med å oppnå den ultimate kaffeopplevelsen som du kan være stolt av. Vi ønsker å inspirere våre kunder til å oppleve trivsel, produktivitet og ren glede hver eneste dag ved å levere produkter og service av høy kvalitet.

Vi vet at det ikke er alltid like enkelt å tilberede den perfekte kaffekoppen. Derfor kalibrerer og tilpasser våre teknikere kaffemaskinene sammen med deg som kunde. Vi gir oss aldri før våre kunder er mer enn fornøyd!

Flere artikler

Skroll til toppen