Puro Fairtrade Coffee

Riktig miljøavtrykk på veien til god kaffe. Fairtrade-verdier, kjærlighet til naturen, kaffebrenning med solenergi, organisk kaffeavfall som blir til jord, og gjenvinning av emballasje. Fakta:  9 kg kaffe (1 kartong) redder 171 kvm med regnskog! 
Vi er Puro.

Like barn leker best. Våre kunder assosierer seg med kaffen vår. De er stolte over å servere den og føler sterkt for verdiene og historiene som ligger bak.

Våre kaffebønder får en rettferdig pris for kaffebønnene sine og litt ekstra til å investere i skoler, skogplanting og jordbruksforbedringer.

Penger fra salg av Puro-kaffe går til kjøp og vern av regnskogreservater i de samme landene som kaffen vår kommer fra.

Det å knytte en sak til land som er viktige for Puro, handler om mye mer enn sosialt ansvar – det handler om sosial tilknytning.

Omsorg og hensyn blandet med intensjoner om å produsere tre varianter av Puro-kaffe fra seks Fairtrade-kooperativer som har over 200 års erfaring med kaffeproduksjon.

Varmer hjerter ... ikke planeten vår. Vi kompenserer alle CO2 -utslipp generert fra Puro-kaffedyrking, maling, sjøfrakt og brenning.

For over 200 år siden åpnet Leo Michielsen en kolonialbutikk i Belgia, hvor han solgte eksotisk krydder, te, pepper … og ikke minst kaffe.

100 år senere var kolonialbutikken historie, men heldigvis hadde familien Michielsens lidenskap for kaffe fått dem til å åpne kaffebrenneriet Miko. Familien var nå i full gang med å kjøpe, blande og selge den mest utsøkte Miko-kaffe fra alle verdenshjørner. Forholdene lå godt til rette: havnen i Antwerpen lå like i nærheten og tok imot kaffe fra hele verden.

Ytterligere 100 år frem i tid, i 2005, mente familien at tiden var inne for nok en forandring. De var bekymret. Ikke for bedriften som barna og barnebarna skulle overta, men for den verdenen de skulle overta. Puro ble etablert som et ønske om å stoppe utnyttelsen av fattige land ved å sørge for rettferdige priser til kaffebøndene og bevaring av regnskogens biologiske mangfold i kaffeproduserende land. Og siden forandringer ofte begynner i det små, ble taket på kaffebrenneriet dekket med solcellepanel for å generere miljøvennlig energi. I dag brukes overskuddsenergi fra kaffebrenningen til å varme opp Mikos kontorer.

Klikk deg rundt på nettsiden her for å se Puro-arven som dagens generasjon familien etterlater seg.

Bevaring av regnskogen

12 regnskogreservater opprettet i 8 kaffeproduserende land. Vi har nå reddet 272.810 mål regnskog.