Vi redder regnskogen for hver kaffekopp

Visste du at 1 kg Puro Fairtrade kaffe redder 20 kvm med regnskog? 

Vårt mål - Bevaring av regnskogen

Vi setter miljø høyt og vi ønsker å skape økt fokus på miljø. Derfor er vi stolt av å kunne tilby Fairtrade kaffe fra Puro til våre kunder. Dette gjør at vi sammen kan bidra til å ta vare på regnskogen vi har  på denne kloden. 

Fairtrade og organisk kaffe

Gjennom arbeidet vårt med Puro er vi med på å gi rettferdige priser til våre kaffebønder og deres plantasjearbeidere. Takket være Puros samarbeid med World Land Trust, kan vi bidra til å bevare regnskogsreservatene i alle land vår kaffe kommer fra. 

Puro er et perfekt kaffevalg for etiske og miljøbevisste bedrifter som vil gjøre en god gjerning samtidig som de drikker utsøkt kaffe. 

mann som planter tre i jorda

Puros sosiale initiativer

Samfunnsengasjement

Gjennom Puros sosiale initiativer, er Kaffebryggeriet med på å bygge en mer harmonisk fremtid. Vi er med på å bidra til tre veldedige prosjekter:

Trees 4 Schools

Dette initiativet bidrar til finansiering av planting og dyrking av trær ved vanskeligstilte skoler i Sør-Afrika

Kaffedyrkere i Kongo

En investering i samarbeid med CDI Bwamanda som fokuserer på å støtte 50 000 Fairtrade-kaffedyrkere i regionen

Orangutanger på Borneo

Et prosjekt for å kjøpe og bevare regnskogen i Malaysia for å redde orangutangene i Borneo

Bevaring av regnskogen

Når du velger Kaffebryggeriet, er du med på å beskytte regnskogen. Takket være et unikt samarbeid med World Land Trust, kan Puro gi tilbake til jorda og de leveområdene som kaffen kommer fra. 

For hver kilo Puro kaffe du kjøper, er du med på å redde 20m² med regnskog. Til nå har vi reddet 433 660 mål med regnskog i 18 Puro reservater i 11 kaffeproduserende land. 

mann og dame i skogen som smiler til kamera
Start video

Reservater

Vi vet at penger ikke vokser på trær, men penger som går til kjøp av Puro produkter går til dyrking av trær. Disse trærne i kaffeproduserende land er med på å skape vakre regnskogsreservater.

Hittil har vi reddet 433 660 mål med regnskog i 18 Puro reservater i 11 kaffeproduserende land. Vi har også ivaretatt 28 millioner trær og lagret 42 millioner ton med CO2. Vi er virkelig stolt av det vi har oppnådd så langt!

Arter

Hver dag blir mange arter utryddet. Puros reservater er basert på et ønske om å bevare regnskogen og sikre trygge habitater for arter som står i faresonen for å  bli utryddet. 

I dag kan 490 arter som anses for å være i risikogruppen, kalle et Puro-reservat for sitt hjem. 

puro kaffebønner som ligger sortert oppå hverandre for sending
miljøfyrtårn logo

Redusere miljøpåvirkninger

Siden 2016 har Kaffebryggeriet vært sertifisert Miljøfyrtårn. Dette innebærer at vi har dokumentert at vi jobber systematisk og målrettet for å redusere våre miljøpåvirkninger. Miljøpåvirkninger handler ikke bare om rutiner og prosedyrer for hvordan vi sorterer avfallet vårt eller hvor mye energi vi bruker.  Det handler i stor grad om innkjøpene vi gjør og kravene vi stiller til produkter og tjenester. 

Ta kontakt med oss for å få tilsendt vår klima- og miljørapport for foregående år.

Gjenvinning av emballasje

Kaffebryggeriet er medlem av Grønt Punkt Norge. Dette betyr at vi tar vårt lovpålagte ansvar for innsamling og gjenvinning av vår emballasje. 

Vi er i tillegg tilknyttet produsentansvarsselskapet NORSIRK AS og oppfyller dermed vårt produsentansvar for EE-produkter.

kaffebønner som produseres i roasting maskin

karbonnøytral

Mindre karbonutslipp

Våre kaffebønner krysser flere hav for å komme frem til vårt Puro kaffebrenneri, hvor kaffebønnene transformerer seg fra lysegrønn til mørkebrun.  Vi ønsker ikke at denne fantastiske reisen fra å dyrke, bearbeide og sende kaffebønnene skal bidra til oppvarming av planeten. 

Puro har holdt en karbonnøytral linje siden 2016 og er karbonnøytrale frem til 2024. Dette planlegger vi fortsette med. 

Puro kaffeplantasje

Finca de Puro Cafè

Finca de Puro Cafè i Honduras er en samskapning som forsøker å harmonisere Fairtrade økologisk kaffedyrking med naturen. Puro implementerer strategier for å gjenplante, fremme og berike både regnskog, arter og lokale samfunn. 

Start video
Scroll to Top