PURO – kaffen som redder verden

Puro konseptet er noe vi har gledet oss til å presentere for dere.

Etter oppkjøpet før jul har vi blitt en del av Miko gruppen som har sin base i Belgia.

Lang historie kort: Miko ble til da Leo Michielsen for over 200 år siden åpnet en kolonialbutikk i Belgia, hvor han solgte krydder, te og blant annet kaffe. Etter ca 100 år åpnet familie Michielsen kaffebrenneriet Miko. Familien kjøpte, blandet og solgte den mest utsøkte Miko-kaffen fra alle verdenshjørner.

I år 2005 ble familien bekymret for hvordan vi lever og hvordan verden barna og barnebarna etter hvert skal leve i, derfor valgte de å ta grep. Som følge av dette ble Puro etablert.

Puro ble etablert som et ønske om å stoppe utnyttelsen av fattige land ved å sørge for rettferdige priser til kaffebøndene og bevaring av regnskogens biologiske mangfold i kaffeproduserende land. Noe av det første de gjorde var å dekke taket på kaffebrenneriet med solcellepanel for å generere miljøvennlig energi. I dag bruker de overskuddsenergi fra kaffebrenningen til å varme opp Mikos kontorer.

Så hva er Puro?

Puro forklarer det slik: etterlater det rette fotavtrykket med hvert steg tatt på veien til god kaffe. Fairtrade-verdier, kjærlighet for den naturlige verden, brenner kaffe med energi som er lånt fra solen, organisk kaffeavfall levert tilbake til jorden og emballasje som er gjenfødt til å leve igjen.

Stammer fra Fairtrade-kooperativer som samler hundrevis av småbønder. De deler kunnskap og engasjement for å dyrke kaffe under skyggen av lokale trær, i harmoni med miljøet. De snakker lidenskapelig om kaffen, gårdene, deres familier og deres livsstil. Vi fortell deres historier gjennom Puro.

puro

Puro er ikke bare en merkevare for kaffe, det er et helt konsept rundt Fairtrade. I tillegg til å være sertifisert av Fairtrade Foundation har vi også forpliktet oss til å kjøpe alle bønnene fra Fairtrade kooperativ. Dernest støtter vi aktivt behovet for å bremse ned og stanse ødeleggelsen av «lungene» til jorden – den tropiske regnskogen.

Regnskogene får nytt liv på grunn av Puro  og gjennom samarbeidet med World Land Trust, bruker Puro overskuddet av salget på hver pose kaffe til å kjøpe og beskytte regnskogsområder i kaffeproduserende land. World Land Trust arbeidet går ut på å gjenopprette livsmiljøer og gjeninnføre tapte arter i pakt med naturen. I tillegg styrker det landet der kaffen dyrkes i skyggen av naturlig hjemmehørende trær. Det er frukten av varemerket Puro.

Puro kommer i flere forskjellige typer og smaker. Vi mener at Puro er det «etiske valget» av kaffe. Hver kaffebønne bærer et budskap, en fortelling.

Puro anser at dagens konsumenter bryr seg mer om hva de drikker – ikke bare smaksmessig men også at kaffen har blitt produsert med respekt overfor mennesker og natur.

Se gjerne filmen hvor blant annet fairtrade kaffebonden Vincente Cordoba fra Peru forteller om hva Puro har gjort for hans familie og lokalmiljø.

Miljøansvar

Per mars 2019 har Puro hele 11 regnskogreservater som er fordelt på 8 kaffeproduserende land.

1 kg Puro kaffe bidrar til å redde fantastiske 19 kvadratmeter med regnskog! Det betyr at kun én enkel pose med kaffe redder regnskog på størrelse med en liten hybel. Ved å kjøpe en hel kartong med kaffe bidrar kunden til å redde 171 kvadratmeter med regnskog – det betyr at om dere er en mellomstor bedrift og bruker omtrent 10 kartonger i mnd, kan dere i løpet av 1 år alene redde ca 20 500 kvadratmeter!

Dette har resultert i at vi nå har reddet hele 272 806 685 kvadratmeter med regnskog.

puro

 Øke fokuset

Hvor fantastisk er ikke dette? Vi kan drikke kaffe samtidig som vi redder regnskogen! Ønsker du å lese mer om Puro? Ta en titt her.

Vi ønsker å øke fokuset på hvor mye dere som bedrift kan hjelpe miljøet ved å ta de riktige valgene. Det kan være så enkelt som å benytte seg av kaffe fra Puro på arbeidsplassen. Her vil dere få kaffe som både smaker godt for samvittigheten og smaksløkene.

Vi gleder oss til å fortelle dere mer om Puro!

Ønsker du å ta kontakt med oss? Fyll ut skjemaet her. Så tar vi kontakt med deg så fort vi kan.