En kopp varm sjokolade toppet med kremfløte, feiret på den internasjonale kaffedagen, omgitt av høstløv.

Den Internasjonale Kaffedagen 2019

Hvert år 1. oktober møtes verden for å feire kaffe og gjenkjenne millioner av kaffebønder over hele kloden. Den Internasjonale Kaffedagen 2019.

Hvert år 1. oktober møtes verden for å feire den internasjonale kaffedagen og hylle millioner av kaffebønder over hele kloden – som jobber hardt for å lage og servere den drikken vi alle elsker.

Kaffe har aldri vært mer populært og det konsumeres rundt 3 milliarder kopper hver dag, et antall som fortsetter å stige. Norge er et av de landene hvor det drikkes mest kaffe – vi drikker nemlig ca 13 millioner kopper hver eneste dag. Det er kanskje ikke så rart? Så godt som det smaker!

Selv om dette er en tid for feiring, er det også for å fokuserer på hvordan vi kan fortsette å forbedre kaffens fremtid. The International Coffee Organization (ICO) velger hvert år en sak som skal fremmes og kjempes for. I år jobbes det for å synliggjøre situasjonen til kaffebøndene, at levebrødet deres trues og behovet for å ta kollektive tiltak.

Til tross for økende etterspørsel står kaffe for øyeblikket overfor et dramatisk spørsmål, ettersom prisene som mange av produsentene mottar i dag er mer enn 30% under gjennomsnittet de siste ti årene, som igjen truer levebrødene til kaffebønder og deres familier.

#Coffeepledge

Det globale kaffesamfunnet kommer sammen for å løse dette problemet, men vi trenger også din hjelp. Vi ber alle som drikker kaffe om å signere #coffeepledge, til støtte for en rettferdig og levelig inntekt for kaffebønder.

Vi mener dette er en ekstremt viktig sak og vi er stolte over at vi gir våre Puro kaffebønder en rettferdig pris for sin kaffe, uansett hva som skjer. Våre kaffebønder får en rettferdig pris for kaffebønnene sine og litt ekstra til å investere i skoler, skogplanting og jordbruksforbedringer. Puro kan lese mer om, her.

Så er dere med å signere #coffeepledge slik at kaffebønder over hele verden kan få en rettferdig og levelig pris for kaffebønnene sine? Da signerer du her.

Øke fokuset

Vi ønsker å øke fokuset på hvor mye dere som bedrift kan hjelpe kaffebøndene ved å ta de riktige valgene. Det kan være så enkelt som å benytte seg av kaffe fra Puro på arbeidsplassen. Her vil dere få kaffe som både smaker godt for samvittigheten og smaksløkene.

Flere artikler

Skroll til toppen