Et glasskrus med varm te med damp som stiger, plassert på en treoverflate på kontoret mot en varm solnedgangsbakgrunn.

Te på kontoret – hvorfor te er bra for deg

Te på kontoret. Ønsker din bedrift te på kontoret? Vi tilbyr førsteklasses te fra Black Cat. I tillegg til å smake godt har te helsebringende effekter.

I tillegg til å tilby våre kunder kaffe tilbyr vi også veldig god te på kontoret. Te kan være et godt avbrekk fra kaffen av og til.

Hos oss i Kaffebryggeriet tilbyr vi førsteklasses te fra Black Cat. Gjennom Black Cat tilbyr vi te i alle kategorier fra plantasjer i Kina, India, Ceylon og Afrika.
Black Cat er et tradisjonsrikt kaffe og tehus med over 110 års erfaring. Dette er te med høy kvalitet som du med god samvittighet kan tilby dine ansatte og i møter.

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking, men visste du at det på verdensbasis faktisk drikkes mer te enn vann? Det er snakk om store mengder med te.

 

Hva er te? 

Te lages av blader, skudd eller knopper fra en tebusk som heter Camellia Sinensis. Bladene, skuddene eller knoppene blir trukket i varmt vann. Camellia Sinensis er en tropisk plante som alltid er grønn.

Det finnes uendelig mengder med forskjellig te og det er en rekke faktorer som skiller typene av te fra hverandre. F.eks når de blir høstet inn og hvor de blir høstet fra.

Det finnes fire basiskvaliteter av te og disse er hvit te, sort te, grønn te og oolong te.

Hvit te blir laget fra skuddene på teplanten. Hvit te dyrkes for det meste i sørøst Kina. Som navnet tilsier er dette en ren og lite bearbeidet te. Skuddene er kun høstet og tørket, og får derfor en mild smak. Dette gjør igjen at hvit te inneholder lite koffein.

Sort te er laget av bladene til teplanten. Sort te er den mest tidkrevende å lage av de fire. Først tørkes de før de deretter blir knust. Videre lar man bladene gjære i noen timer og det er gjæringen som gjør at bladene blir sorte. Man lar så bladene tørke enda en gang før de blir sortert. Sort te har en mer distinkt smak og inneholder også mer koffein enn de andre typene av te. En liten fun fact, sort te er den mest populære te-typen i Europa.

Grønn te lages av bladene på teplanten. Tebladene blir umiddelbart etter plukking både tørket og dampet. Den hurtige prosessen gjør at bladene holder seg grønne og derfor beholder mye av smaken. Grønn te er ekstremt rik på antioksidanter og det er også derfor mange drikker grønn te når de har blitt syk eller vil unngå å bli syk.

Oolong te er midt i mellom grønn og sort te. Oolong te blir produsert på samme måte som sort te, men har kortere oksideringsprosess. Teen har en mer kompleks smak og er lite utbredt i Norge.

Stabler av ulike tebokser på en treflate utendørs, akkompagnert av en svart katt, omgitt av høstløv med uskarp naturlig bakgrunn.

 

Te har helsebringende effekter 

I tillegg til å smake godt har også te flere helsebringende effekter som er verdt å få med seg.

Sort te er den teen med de beste helsebringende effektene. Sort te kan beskytte mot hjerte-karsykdommer og blant annetr kreft, i tillegg er den bra for immunforsvaret.

Likevel er det hvit te som sies å være best for forebygging av kreft i tillegg til at den skal hjelpe mot feber og væske i kroppen.

Selv om sort te er den teen med de beste helsebringende effektene er det grønn te som får mest oppmerksomhet knyttet til helse. Som tidligere nevnt er grønn te full av antioksidanter og inneholder plantestoffene katekiner som hjelper kroppens celler til å reparere seg selv raskere. Det er også verdt å nevne at grønn te har egenskaper som kan forebygge kreft, leddgikt og kan senke kolesterolet.

Vi i Kaffebryggeriet tilbyr i tillegg Rooibos te. Denne kommer fra rooibos busken. Denne busken inneholder flytende flavonoider som kan beskytte hjernen og kretsløpet. Rooibos te er spesielt egnet for oppblåst mage, infeksjoner, virus og kolikk hos spedbarn.

Svart kattetebeholder med en hvit etikett med klokken "11.30" og en frukttepose ved siden av, mot en hvit bakgrunn. Sort katte-te i en svart boks, med en stor "06.00 start dagen"-etikett og en synlig pyramide-tepose ved siden av beholderen.  En mørk boks merket "black cat goji & acai green tea" med en pyramide-tepose foran, isolert på en hvit bakgrunn.

Flere artikler

Skroll til toppen