Fordelene med å tilby ansatte god kaffe på jobb

Ved å tilby ansatte og kunder god kaffe på jobb vil man kunne bidra til å skape kultur og et samlingspunkt på arbeidsplassen. Det er mange som ikke klarer å starte dagen ordentlig uten en kopp kaffe. Kaffe er en viktig tradisjon og nærmest et påbudt produkt å tilby i arbeidssammenheng. Det gir de ansatte en liten pause og stimulering gjennom dagen, samt at det bidrar til både økt trivsel og produktivitet. I dette innlegget skal vi gå gjennom viktigheten av god kaffe på jobb og hvorfor det lønner seg å investere i en opplevelse med kvalitetskaffe. 

Kaffepauser skaper en positiv jobbkultur

Å bli med eller invitere medarbeidere på en kopp kaffe kan være den perfekte unnskyldningen for å kunne snakke sammen og være sosial innenfor kontorets fire vegger. Det lar deg kommunisere ansikt til ansikt med kollegaer og bevege deg rundt i kontoret i stedet for å sitte gjemt bak en skjerm. 

Det sosiale aspektet av et pauseområde på arbeidsplassen er i ferd med å bli så vanlig at det noen ganger blir uskarpe linjer mellom et arbeidssted og et sentrum for fellesskap. Nettverksbygging over en varm kaffekopp gir ikke kun en positiv effekt på arbeidsforhold, men kan også øke sjansene for at gode ideer dukker opp i fellesskap.

Kaffe bidrar til økt produktivitet

Kaffe består av koffein, et sterkt stimulerende middel som kan motvirke slapphet, styrke mental årvåkenhet og utholdenhet. Hjernen vår skifter rytme i løpet av dagen, delvis på grunn av adenosinproduksjonen. Adenosin er et stoff som gjør at hjernen senker fart slik at vi blir trøttere og mindre produktive. Kaffe blokkerer produksjonen av adenosin, som kan forbedre ulike aspekter ved hjernens funksjon, inkludert humør, hukommelse og energinivå

Kaffepause på kontoret

God kaffe på jobb viser at du setter pris på dine ansatte

Forventer du at dine ansatte skal utføre kvalitetsarbeid bør du belønne dem med kvalitetsbrygg. Ingenting er verre enn å høre klager om dårlig kaffe, spesielt om dine ansatte må klare seg med en sur kaffeblanding når de legger inn ekstra timer på kontoret. Å investere i god kaffe viser at du bryr deg og setter pris på kvaliteten dine ansatte gir på arbeidsplassen – både gjennom arbeid og valg av kaffebønner. 

Gi kunder et godt førsteinntrykk

Du skal være stolt av kaffen du tilbyr kunder og ansatte. Å kunne tilby kunder (og ansatte) god kaffe viser at du setter pris på deres tid. I tillegg får de oppleve et hyggelig og imøtekommende miljø som de ønsker å komme tilbake til. Det kan gi et ekstra gnist til møtet du har med en kunde når du kan tilby han/hun en flat white eller latte fremfor pulverkaffe ved ankomst. Du vil tross alt ikke at dårlig kaffe skal være den tingen de husker best.

Reduserer skrivebordssmerter

Koffein kan lindre smerter. Det kan redusere betennelse i muskler og forsterke effekten av hodepinetabletter. Studier fra National Institute of Health har vist at kaffe faktisk kan redusere smerter relatert til skrivebordsarbeid i nakke, skuldre, underarm og håndledd.

Holder deg frisk og blid

Kaffe er fullpakket med antioksidanter og næringsstoffer som kan forbedre både helse og velvære. Det kan også senke risikoen for medisinske tilstander som Parkinsons sykdom, enkelte typer kreft og diabetes. Koffeinen i kaffe reduserer også hodepine, som kan bety mindre stressede ansatte som river seg i håret på arbeidsplassen.

Fairtrade kaffe på jobb

De siste årene har det blitt økt fokus med bærekraftig og miljøvennlig kaffe på arbeidsplassen. Vi er stolte av å kunne tilby våre kunder utsøkt kaffe og te med fairtrade verdier. Vi tilbyr fem ulike typer av Puro Fairtrade kaffe og et stort utvalg av smaker på vår te. 

Hvordan finne riktig kaffeleverandør for din bedrift?

Det er noen kriterier som kan være lurt å avdekke før man kjøper kaffemaskin til bedriften. Det er viktig å finne en leverandør som kan tilpasse både kaffeavtaler og kaffeløsninger til din bedrifts situasjon og ønsker. Her er noen enkle følgeregler for hvordan man bør gå frem for å finne en ny kaffeleverandør. 

1. Se på leverandørenes regnskap

2. Les nøye gjennom leasing- og serviceavtalen

3. Finn ut hva det koster å lease en kaffemaskin eller kaffeavtale

4. Forsikre deg at leverandøren leverer kvalitet på både kaffemaskiner, kaffe og service

5. Les om hva andre kunder sier om leverandøren

6. Besøk leverandørens Showroom for å se og smake på produktene

Vi hjelper deg!

Vi i Kaffebryggeriet ønsker å hjelpe deg og din bedrift på veien mot den ultimate kaffen du virkelig kan være stolt av. Vi ønsker å inspirere våre kunder til både trivsel, produktivitet og ren fornøyelse hver eneste dag ved å levere høy kvalitet på både produkter og service . 

Å tilberede den perfekte kaffen er nemlig ikke alltid like lett. Våre teknikere kalibrerer og tilpasser kaffemaskiner for hvert enkelt kaffeprodukt sammen med våre kunder. Vi gir oss aldri før kunden er mer enn fornøyd!