Seks personer i et kaffemøte på et kontor

5 tips for et vellykket kaffemøte

5 tips for et vellykket kaffemøte

Nettverksbygging skjer gjerne over et kaffemøte eller på nett. Å bygge et nettverk er en av de mest elskede og hatede sidene ved karrierevekst. Noen mennesker liker å bygge nettverk, mens andre unngår det for enhver pris, særlig ansikt til ansikt. Personlig nettverksbygging kan virke skummelt til å begynne med, men forbindelser som skapes ansikt til ansikt vil ha en positiv effekt på karrieren din. Her er noen tips som kanskje kan hjelpe.

1. Vær forberedt

Det er ingenting som er verre enn å ha et møte med noen som ikke har særlig mye å si – spesielt hvis du driver med nettverksbygging under jobbsøket ditt. Gjør en god research, forbered et emne og noen spørsmål. Det er best om det ikke virker som om du leser fra et manus, men sørg for å holde samtalen flytende.

2. Slapp av

Nettverksbygging i det virkelige liv kan virke både skummelt og stressende, særlig når det skjer ansikt til ansikt. Ha selvtillit og husk at personen du møter kanskje er minst like stresset som deg. Det kan hjelpe å holde samtalen lett og rolig til å starte med, og huske at uformelle samtaler er helt akseptabelt dersom det er en interesse fra begge sider.

3. Ikke forvent for mye

Selv om det er viktig å forberede seg for et nettverksbyggingsmøte, bør du unngå å ha for høye forventninger. Går du inn i møtet og forventer at denne personen umiddelbart skal ringe sjefen sin for å ansette deg, kan du fort bli skuffet. Ha et åpent sinn og fokuser på å virkelig bli kjent med personen før du trekker forhastede slutninger.

4. Ikke virk for desperat

Å skape en forbindelse bør skje naturlig og man bør derfor unngå å tvinge seg på personen man bygger nettverk med. Vær genuin og vis interesse for å skape en tilknytning til den du møter ved å lytte og stille spørsmål.

5. Hold kontakten

Når møtet er over kan man vurdere å invitere til nytt møte over en kopp kaffe eller til et bransjearrangement som virker interessant. Eventuelt kan man sende en e-post eller ta kontakt på LinkedIn og takket for møtet. Sørg for å holde kontakt dersom møtet var vellykket.