Et festlig høytidsarrangement med en kopp julekaffe, småkaker, en reinsdyrdekorasjon, kongler og sølvglitter på en mørk treflate.

5 oppskrifter på delikat julekaffe

Trenger du en liten vri på den vanlige julekaffen? Her har du 5 gode oppskrifter på julekaffe som garantert vil skape julestemning.

Julen er en tid fylt med magi, glede og ikke minst – deilige smaker! Og midt i julestria passer det ekstra godt å ta seg en pause og nyte noen skikkelig gode oppskrifter på julekaffe. En perfekt måte å komme i julestemning på og få en avkobling. For å gjøre kaffestunden enda mer spesiell, har vi satt sammen en liste med 5 deilige julekaffe oppskrifter som garantert vil få deg i julestemning.

Pumpkin Spice Latte

Gresskar er like god i varme drikker som den er i bakst. Pumpkin spice latte er den perfekte drikken på kjølige vintermorgener. Du finner oppskrift og fremgangsmåten her.

Du trenger: 
– 2 ss gresskarpuré
– 1 ss honning, flytende eller lønnesirup
– 1 ts kryddermiks (oppskrift for kryddermiks
– Espresso dobbel
– Pisket krem (til topping) 
– Karamellsaus 

Pepperkake latte

Du trenger: 
– 1 kopp sterk kaffe 
– Melk
– Kremfløte/pisket krem
– Pepperkake sirup

Fremgangsmåte:
Brygg en kopp sterk kaffe. Varm opp melken i en kjele, tilsett pepperkakesirup, og gjerne litt kanel, ingefær og nellik. Rør godt. Hell den varme melken over i  kaffen. Topp med pisket krem og revet sjokolade om ønskelig.

Enkel og deilig pepperkake latte!

Et festlig rødt krus fylt med varm julekaffe toppet med pisket krem, en pepperkake og en sukkerstang, omgitt av feriedekorasjoner.

Kanelsnurr latte

Kanelsnurr er kanskje ikke det man spiser til frokost, men hva med å starte dagen med en smakfull og varm kaffe som smaker akkurat det samme? Og enda bedre er at det tar deg under 5 minutter å lage! 

Du trenger: 
– 1/4 ts kanel
– 1 ts sukker
– 2 dl melk 
– 1/2 kopp kaffe 

Fremgangsmåte:
Kok opp melk, kanel og sukker i en kasserolle. Ta bort kasserollen fra platetoppen så fort melken begynner å koke. Tilsett melken i en varm kopp svart kaffe og nyt. 

Peppermynte mocha latte

En variant av mocha latte med peppermynte smak. Oppskriften kan du leke litt med selv avhengig av hvor sterk kaffe-, sjokolade-, og peppermyntesmak du vil ha. 

Du trenger: 
– 2 dl melk (eller så mye som du ønsker) 
– 1 ss kakao (usøtet anbefales) 
– 1/2 knust sukkerstang eller 1/2 ts peppermyntesirup/ekstrakt 
– Kaffe eller espresso (så mye som du ønsker)
– 1/4 ts vaniljeekstrakt 
– 3 ss sukker 

Fremgangsmåte: 
Kok opp melk, kakao og sukker i en kasserolle. La melken småkoke til sukkeret har løst seg opp. Rør inn peppermynten, vaniljeekstrakt og kaffe/espresso, og ta bort kasserollen fra varmen. Dersom du bruker sukkerstang må du sørge for at den smelter helt. Server i en kopp, og topp med litt krem og knuste sukkerstenger. 

En festlig varm sjokolade toppet med pisket krem og kakao, pyntet med en sukkerstang, satt på et trebord med julepynt i bakgrunnen, inspirert av julekaffe oppskrifter

Svart kaffe med kanel

Ingenting topper duften av nytraktet kaffe. Og hvis du du heller foretrekker kaffen din svart, kan du gi den en liten vri ved å tilsette litt kanel i kaffen. Eller kanskje litt pisket krem på toppen? 

Flere artikler

Skroll til toppen