English Breakfast Te

Aromatisk og kraftig sort te. En klassisk, engelsk blanding med utvalgt te fra India og Sri Lanka.

15 pyramideposer med løsvekt te pr boks

Historie

Dens opprinnelse varierer. Å drikke en blanding av svart te til frokost er faktisk en langvarig britisk skikk. Øvelsen med å referere til en slik blanding som “engelsk frokostte” synes å ha oppstått ikke i England, men Amerika, like langt tilbake som kolonialtiden. En journal daterer blandingen til 1843 og en tehandler ved navn Richard Davies i New York City. Davies, en engelsk innvandrer, startet med en base av Congou og la til litt Pekoe og Pouchong. Det solgte for 50 cent/ halvkiloen, og suksessen førte til imitatorer, og bidro til å popularisere navne. En undersøkelse for å finne denne kilden er ikke å oppdrive, men kom fant en tidligere referanse til den samme historien i en 1876-utgave av Daily Alta California, med henvisning til New York-kommersiell journal og der dateres teens opprinnelse til 1844. Journaler for fremveksten av blandingen i Storbritannia gir sin opprinnelse i Skottland i 1892, hvor den først ble kjent som “frokostte”. Det ble delvis popularisert av Dronning Victoria, etter å ha returnert med en forsyning etter å ha smakt teen på Balmoral, og den kjøpte deretter prefikset “engelsk frokostte”.