Har du noen gang tenkt over at du har mange muligheter med kaffe? Kaffen kan nemlig brukes til mye mer enn bare å drikkes. Er du klar for å være kreativ med kaffe? 

Vi er kommet langt ut i fellesferien og juli. Sommeren er allerede halvveis over, likevel føles det ut som at den ikke har begynt enda. Her på Østlandet har vi ikke vært like heldige med været som i fjor og de fleste gikk vel å trippet utålmodig da vi endelig fikk litt sol og varmt vær i forrige uke.

Vi elsker jo kaffe i Kaffebryggeriet og drikker den i alle mulige varianter, men visste du at kaffen også kan brukes til mye annet? Så hvis du er en av mange som tar ferien hjemme i år, eller kanskje på hytta – og har lyst til å prøve noe nytt, da har vi funnet noen tips og triks til nettopp deg. Her finner du 8 ting du kan bruke kaffen til.

 1. Beskytte kjøkkenhagen med kaffegrut

  Ja, du leste riktig. Du kan nemlig bruke kaffegruten din til å holde brunsneglene borte fra kjøkkenhagen.
  I tillegg til oss mennesker er det kun mark som er glad i kaffe og derfor passer kaffegruten ypperlig som “vakt” for kjøkkenhagen. Når kaffegruten tørker danner den en slags skorpe som brunsneglene ikke liker å krysse over. Sneglene liker nemlig ikke tørr jord. F.eks kan du strø kaffegrut rundt salaten.
  Det er viktig å fylle på ca én gang i uken, og oftere om det regner mye.

 2. Fjerne døde hudceller

  Kaffe fungerer utmerket i en herlig skrubb. Bland ca 2,5 dl kaffe med 1 dl kokosolje, 2,5 dl sukker og litt kanel eller vanilje om du vil. Kaffe fjerner døde hudceller, så denne skrubben vil etterlate huden din silkemyk. I tillegg til at skrubben lukter veldig godt!

 3. Grov skrubb

  Etter at du har traktet morgenkaffen kan du benytte kaffegruten til å lage din helt egne grove skrubb. Ta kaffegruten og bland den med sukker og gjerne havsalt. Tilsett olje og peppermynte eller annet for en frisk duft. Denne skrubben passer godt til blant annet føtter og albuer. Skrubben er perfekt om du ønsker å stramme opp huden da koffeinet gjør akkurat dette.

 4. Ansiktsmaske

  Hva er vel bedre enn en ansiktsmaske som lukter deilig kaffe? Bland en spiseskje honning med en spiseskje kaffepulver. Fordel blandingen i ansiktet. Deretter kan du slappe av med ansiktmasken og en varm kopp kaffe i ca 20 minutter før du vasker den bort med varmt vann.

 5. Fjerner vond lukt

  Visste du at kaffegrut kan absorbere vond lukt? Sett en skål med kaffegrut der det lukter vondt (f.eks kjøleskapet) og la den stå en liten stund.

 6. Kaffegrut i komposten

  Har du din egen kompostbinge hjemme? Eller kanskje dere til og med har en på jobben? Kaffegrut passer nemlig helt perfekt i kompostbingen. Bland inn kaffegruten i kompostbingen, dette vil nemlig fremskynde komposteringsprosessen. Kaffegruten kan erstatte bark og flis og vil gi god jord senere.

 7. Skrubb kjøkkenbenk, fliser og grill

  Dårlig vær ute? Da er det bare å finne frem kaffegruten og skurfillene. Kaffegrut blandet med litt vann og valgfri såpe er perfekt om du ønsker en skinnende ren grill eller kjøkkenbenk. Her er det bare å skrubbe i vei. (Anbefales ikke på keramikk eller materialer som kan ta farge.)

 8. Dekorasjon

  Kaffebønner lukter ikke bare godt, det egner seg også som dekorasjon rundt kubbelys for eksempel. Legg noen kaffebønner i en skål på badet for å skape en god duft.

Her har du altså 8 ting du kan bruke kaffe til. Her er det bare å slå seg løs. Fortsatt god sommer!

Ønsker din bedrift kaffemaskin eller kaffe på kontoret?

Vi tilbyr et bredt utvalg av både kaffemaskiner og kaffe – dere er hjertelig velkomne til vårt Showroom i Jogstadveien 21 på Kjeller. 

Ta kontakt for en uforpliktende prat. Fyll ut skjemaet her, så tar vi kontakt så snart vi kan.

Vi kan også nås per telefon eller e-post.
+47 22 32 22 22 / post@kaffebryggeriet.no

Vi gleder oss til å høre fra deg!