Det finnes et hav av ulike kaffetyper, og det kan noen ganger være vanskelig å vite hvilken du skal velge. Det er lett å bli forvirret av kaffetyper som caffè lungo og macchiato, og da er det fort gjort å heller gå for en tradisjonell svart kaffe. Her finner du en enkel forklaring på hva som skiller de forskjellige kaffetypene, slik at du kan velge akkurat den som passer deg best.

Espresso
En espresso er mer intens og smakfull enn vanlig filterkaffe. Smaken er bittersøt og kaffen har en tykkere konsistens. Espressoen blir laget ved at lite vann, 30 ml, renner igjennom finkvernet kaffebønner i rundt 25-30 sekunder. Kaffen serveres i en liten kopp og drikkes raskt. Den blir og brukt som base i mange andre kaffedrikker.

Americano
Ved å tilsette varmt vann i en enkel eller dobbel espresso, får du en americano. Dette kan være en god erstatter dersom du synes en espresso blir for intens. Kaffen har nesten lik styrke som filterkaffe, men har den gode espressosmaken.

Caffè latte
Dette er en mild kaffedrikk. Vanligvis består en caffè latte av en del espresso og tre deler steamet melk. Melken helles oppi espressoen, og kaffen skal toppes med et lite lag melkeskum.

Caffè Mocca
Caffè mocca blir laget på samme måte som caffè latte, med espresso, varm melk og melkeskum. I tillegg skal det tilsettes sjokolade i form av pulver eller sirup.

Cappuccino
En cappuccino består av en del espresso, en del varm melk og en del melkeskum. Slik som en caffè latte helles melken over espressoen. Forskjellen på disse to kaffetypene er at en cappuccino inneholder mye mer melkeskum enn en caffè latte.

Caffè lungo
Lungo betyr lang på italiensk, og er en “lang” espresso. Den blir laget med rundt dobbelt så mye vann som i en espresso, som renner igjennom kaffebønnene i 60 sekunder. Dette gjør kaffen litt svakere enn en espresso, og den får en mer bitter smak.

Ristretto
En ristretto er det motsatte av en lungo, altså en “kort ” espresso. Kaffen blir laget med samme mengde bønner som ved en espresso, men med mindre vann, rundt 15-25 cl. Dette gjør slik at kaffen får en mer søt og intens smak som er mindre bitter.

Cortado
En cortado er en spansk kaffedrikk som lages av en del espresso og en del steamet melk. Kaffen blir gjerne servert i et lite glass, med lite eller ingen melkeskum.

Macchiato
Det finnes to typer macchiato, og de er veldig ulike på smak. Espresso macchiato lages av en enkel eller dobbel espresso, toppet med en liten mengde steamet melk. En latte macchiato, derimot, består hovedsakelig av steamet melk, toppet med en halv espresso. Macchiato er italiensk for markert. Altså er kaffen enten markert med litt melk, eller med litt espresso.

Mye av det samme går igjen når de ulike kaffetypene lages. Men små detaljer som ulik mengde vann eller melk gir hver kaffedrikk en god og unik smak.

 

Ønsker du å bli kontaktet? Fyll ut skjema, så ringer vi deg snart!

Vi i Kaffebryggeriet tar gjerne kontakt med deg og din bedrift med et godt tilbud. Helt uforpliktende.