Kaffe på jobben gjør oss mer positive

At kaffe ikke bare har blitt en viktig tradisjon og et tilnærmet «påbudt» produkt å tilby i arbeidssammenheng, vet vi allerede. Men; visste du at kaffe rett og slett påvirker oss til å legge bedre merke til det positive?

Tekst: Lizbeth Osnes

Ikke bare ser kaffe ut til å minske ubehag ved trening, hjelpe mot hjerte- og karsykdommer eller hemme kreft; kaffe får også synapsene i den venstre hjernehalvdelen til å fyre av ekstra kjapt når vi leser positive ord, viser en studie publisert i det åpne tidsskriftet PLOS ONE, gjort av forskere ved Ruhr University i Tyskland.

Vi legger bedre merke til det positive
Blogger, presentasjoner, tilbakemeldinger og reserarch; de fleste av oss leser mye på jobben, og kaffen kan være et viktig verktøy her. Koffein gjør at den venstre hjernehalvdelen fremkalles positive følelser mye fortere enn mer negativt eller nøytralt ladde ord, enda bedre enn det den i utgangspunktet gjør.

Et godt hjelpemiddel til de viktige samtalene
Vi leser de positive ordene raskere, med færre feil og enda lettere etter å ha drukket kaffe. Det kan umulig slå feil under verken møter, tilbakemeldinger eller i kundesammenheng.

Hvem vil vel ikke at våre ansatte og kunder skal kunne fokusere bedre på det positive i en kjip samtale, i en samtale hvor salg er et faktum eller i et svært viktig kundemøte?

Som leder må man oftere enn man kanskje ønsker, ta stilling til vanskelige samtaler. Enten det dreier seg om oppsigelser, permittering eller tilbakemeldinger på en jobb som ikke har blitt gjort så godt som den kanskje skulle, er det viktig å dra inn det man kan av positive innspill til kunden eller den ansatte. Når kaffen kan påvirke oss til å legge bedre merke til det positive, kan kanskje hele samtalen oppfattes på en annen måte.

God kaffe
Når kaffen i tillegg er nøyaktig som vi liker den best, kan det umulig slå feil. Huffington Post har i en tidligere artikkel skrevet at dopamin er et stoff som gir deg en følelse av velvære når du sitter med en god kopp kaffe. Dopamin gir deg ro og tilfredshet – akkurat det vi ønsker når vi skal nyte kaffekoppen vår.

Med hjelp av vårt konsept og vår lidenskap til god kaffe av ordentlig konsept, er veien mot både ro, positivitet og tilfredshet på jobben et skritt nærmere.