Det er ett frynsegode alle bedrifter i hele verden gi til sine ansatte: kaffe.

Det er en enkel glede, men det er en som folk avhenger av. 38 prosent av ansatte tror ikke de kunne levd foruten, i følge en nylig gjennomført studie.

Småbedriftseiere, hør etter. Å tilby gratis kaffe til dine ansatte er en enkel og billig måte å holde dem fornøyde på. Her kan du lese hvorfor:

Arbeidere elsker kaffe. Kaffen har lenge vært en hovedbestanddel på det norske kontoret. 65 prosent av ansatte drikker kaffe på jobben, i gjennomsnitt tre kopper om dagen. Sjansen er stor for at dine ansatte er inkludert i denne statistikken. Med dagens kaffebarpriser vil du kunne hjelpe dine ansatte med å holde styr på budsjettene sine ved å gi dem gratis kaffe.

Kaffe forbedrer yteevnen. Vitenskapen lyver ikke. Koffein holder folk våkne, oppmerksomme og fokuserte. Det forbedrer også hukommelsen og konsentrasjonsevnen, som reduserer antall feil de gjør. For de som jobber sene timer har det også blitt bevist at koffein forhindrer jobbrelaterte skader.

Kaffepauser skaper en positiv jobbkultur. Kaffekannen er den nye vanndispenseren. Å gi kaffe til dine ansatte vil ikke bare forbedre evnene deres; det vil forbedre miljøet deres. Det å ta kaffepauser med kollegaer er en enkel måte å bli bedre kjent med dem på. En kaffemaskin kan også legge til rette for samarbeid. 40 prosent av spurte ansatte sa at de har hatt produktive jobbsamtaler over en kopp kaffe.

Frynsegoder forbedrer arbeidsmoralen. Å gi dine ansatte gratis ting får dem til å føle seg verdsatt og anerkjent. 37 prosent vil heller foretrekke å få gratis kaffe hver dag enn å ha julebord med bedriften, sier en annen nylig gjennomført spørreundersøkelse. I harde økonomiske tider, når andre frynsegoder kuttes ut, vil en skikkelig kaffemaskin fortelle dine ansatte at ikke alt håp er ute.

Det vil ikke koste deg mye. I disse dager kan du få en fantastisk kaffemaskin for med full service for en lav månedlig kostnad. Hvis du har litt ekstra å bruke bør du unne deg en som brygger både Cappucino, Cafe Latte og Sjokolade. Ferskere kaffe betyr gladere ansatte.