Kaffe er et hundreårig brygg tilberedt av stekte kaffebønner, som er frøene til “bær” fra Coffea planten. Forskning viser at kaffe har blitt drukket i over 500 år, og dateres tilbake til det 15. århundre hvor den ble først drukket av folk som bor i Jemen under religiøse seremonier. I dag dyrkes kaffebønner i over 70 land over hele verden. Hovedsakelig i varme, tropiske områder langs ekvator, som i Sentral- og Sør-Amerika, Sørøst-Asia, India og Afrika.
 
De to vanligste typene kaffe er arabica og robusta. Selv om den ikke er en stor bidragsyter av vitaminer og mineraler til kostholdet ditt (med unntak av å være riboflavin (Vitamin B2)), er kaffe et mye bedre alternativ enn energidrikker, brus og søt te eller juice. Den inneholder ingen sukker eller karbohydrater og nesten ingen kalorier.
 
En 250 ml kopp vanlig kaffe inneholder:
 
2,4 kalorier
0 gram fett
0 gram sukker
0,3 gram protein
0,2 milligram vitamin B2 riboflavin (11 prosent av daglig inntak)
0,6 milligram pantotensyre (6 prosent av daglig inntak)
116 milligram kalium (3 prosent av daglig inntak)
0,1 milligram mangan (3 prosent av daglig inntak)
7,1 milligram magnesium (2 prosent av daglig inntak)
0,5 milligram niacin (2 prosent av daglig inntak)
 
Drikken som først ble konsumert under religiøse sermonier i Jemen er nå er must i de fleste sin hverdag. Kaffe på jobben, kaffe på kontoret, hjemme, besøk eller som en avslappende drikk på Cafè med venner. Kaffen er ikke bare et sunnere alternativ og en nødvendighet i hverdagen, men også god for helsen som vi kan lese om HER. 
VIKTIG INFO!

Kjære kunde! Mange vann- og kaffemaskiner har nå stått ubrukt i flere dager og uker pga koronaviruset. Det er VIKTIG at disse maskinene nå blir renset før bruk. Vi oppfordrer alle våre kunder til å lese informasjonsskrivene vi har lagt ut.

Ønsker du å bli kontaktet? Fyll ut skjema, så ringer vi deg snart!

Vi i Kaffebryggeriet tar gjerne kontakt med deg og din bedrift med et godt tilbud. Helt uforpliktende.