Hvorfor det lønner seg å investere i en opplevelse med kvalitetskaffe?

Glem å måtte ta turen ned i gaten til den lokale kafeen når en maskin med kvalitetskaffe alt kan være i huset å holde alle dine ansatte engasjerte hele dagen. Kontorkaffebaren vil kanskje ikke bli så avslappet som Central Perk i Venner for livet, men det kan fort bli det ultimate frynsegodet og et sted for samarbeid.
I følge Leesman Index sa 82% av de spurte at te, kaffe og forfriskningsfasiliteter var en meget viktig faktor i deres fysiske miljø. Så, når ansatte legger så stor vekt på denne moderne varen er det på tide å lene seg tilbake og nyte en slurk av favorittkaffen din mens vi går gjennom grunnene til hvorfor det vil være fordelaktig for din bedrift å ha sin egen Central Perk.

  1. Belønn kvalitet med kvalitet

Dersom du forventer at dine ansatte skal produsere kvalitetsarbeid bør du belønne dem med kvalitetsbrygg. Ingenting er verre enn å høre klager om dårlig kaffe og spesielt å måtte klare seg med en sur blanding når du legger inn ekstra timer på kontoret. Å investere i god kaffe kan demonstrere for dine ansatte at du setter pris på kvalitet på arbeidsplassen – både gjennom arbeid og valg av bønner!

  1. Gjør at førsteinntrykk telles

 

I en nylig arbeidsplassundersøkelse sa 62% av de spurte at de synes en kaffebar gir den mest innbydende kontorresepsjonen. Å tilby kundene dine en flat white eller latte når de ankommer, i stedet for en skje med Nescafe, kan gi en ekstra gnist til møtet. Du vil tross alt ikke at dårlig kaffe skal være den tingen de husker best!

  1. Det holder deg frisk

Mange tuller med at kaffe kan være en avhengighet, men det er i det minste en sunn en! Kaffe er en av de mest konsumerte drikkene og er også fullpakket med antioksidanter og næringsstoffer som kan forbedre dine ansattes helse og velvære. Det kan også senke risikoen for medisinske tilstander som Parkinsons sykdom, enkelte typer kreft og diabetes. Koffeinen i kaffe reduserer også hodepine, som kan bety mindre stressede ansatte som river seg i håret på arbeidsplassen!

  1. Du sparer tid (og penger!)

Ansatte kan bruke timevis i året på å forlate kontoret og gå noen kvartaler til den lokale kafeen. Med god kvalitetskaffe på kontoret er det ingen grunn til å driste seg ut og gå gjennom snø og kulde for å få tak i den daglige koppen. I stedet kan du holde deg inne i varmen på kontoret hele tiden.

  1. Kom i bedre humør

Alle sikter kanskje ikke på å ta gullmedaljer som Usain Bolt på løpebanen, men å drikke kaffe kan forbedre de ansattes generelle prestasjonsevne på arbeidsplassen. Kaffe består av et sterkt stimulerende middel, koffein, som kan motvirke slapphet, styrke mental årvåkenhet og utholdenhet. Det er ikke rart at det er verdens mest populære psykoaktive stoff.
Hjernen vår skifter rytme i løpet av dagen, delvis på grunn av adenosinproduksjonen som er ansvarlig for trøtthet og gjør at hjernen senker farten. Dette forklarer den typiske ettermiddagstrøttheten som mange av oss opplever! Kaffe kan faktisk blokkere produksjonen av adenosin, som forsterker andre nevrotransmittere og kan forbedre ulike aspekter ved hjernens funksjon, inkludert humør, hukommelse og energinivå. Kaffe kan altså fungere som et hemmelig våpen som holder de ansatte fokusert på sin neste gullmedalje i jobbprestasjon.

  1. Brygg et sosialt miljø

Å bli med eller invitere medarbeidere på en kopp kaffe kan være den perfekte unnskyldningen for å kunne snakke sammen på en mer avslappet måte og være sosial innenfor kontorets fire vegger. Det lar deg kommunisere ansikt til ansikt med kollegaer og bevege deg rundt i kontoret i stedet for å sitte gjemt bak en skjerm og et tastatur.
Det sosiale aspektet av et pauseområde på arbeidsplassen er i ferd med å bli så vanlig at det noen ganger blir uskarpe linjer mellom et arbeidssted og et sentrum for fellsskap. Nettverksbygging over en varm kaffekopp gir ikke kun en positiv effekt på arbeidsforhold, men kan også øke sjansene for at gode ideer dukker opp i fellesskap og fører til nye, store ting.

  1. Reduserer skrivebordssmerter 

Koffein kan lindre smerter. Det kan redusere betennelse i muskler og forsterke effekten av hodepinetabletter. Studier fra National Institute of Health har vist at kaffe faktisk kan redusere smerter relatert til skrivebordsarbeid i nakke, skuldre, underarm og håndledd!

Så, hvem tar neste runde?