Smaker kaffen surt på jobben?

Sur kaffe er sjelden en særlig god opplevelse. Selv ikke den dyreste kaffemaskinen på markedet kan redde deg unna rynkede bryn og merkelige grimaser der - lær deg heller hvordan du kan unngå nettopp dette problemet.

Tekst: Lizbeth Osnes

 

Du setter deg ned med en rykende fersk kaffekopp, setter deg godt til rette i kontorstolen og tenker at du skal nyte disse minuttene med en oppkvikkende kaffekopp før du tar fatt på dagens arbeid. Den glovarme koppen føres opp til munnhøyde, og i det du svelger ned kjenner du det … Kaffen er sur. Igjen. Kjenner du til følelsen?


Selv om vi kan overleve en sur kaffekopp innimellom, er det ikke til særlig stor glede å kunne tilby det til verken kunder, ansatte eller deg selv. Det må vi gjøre noe med.
 

1 av 3 er misfornøyd med jobbkaffen
Ifølge en undersøkelse gjennomført av Ispos MMI for Norsk Kaffeinformasjon i 2014, opplyser én av tre at de er misfornøyd med jobbkaffen. Det tilsvarer nesten 700.000 norske arbeidstakere!

Den samme undersøkelsen viser at de under 40 år er minst tilfredse med kvaliteten. Med andre ord; etterspørselen av bedre jobbkaffe kommer ikke akkurat til å avta med årene.

Hvorfor smaker kaffe surt?
For å kunne lage den perfekte kaffen, er det viktig å tenke på kaffen som et helhetlig prosjekt. Kaffe er ikke bare en god kaffemaskin. Det er heller ikke bare sort gull i form av dyre bønner. For å på best mulig måte sikre at kaffen blir god, er det viktig å se på det store bildet. 

Kvalitet på kafferåvarer, korrekt renhold av bryggeutstyr, standard på maskiner og valg av bryggeparametre er viktige stikkord som skal til for å kunne sikre den beste kaffen. Selv om kun ett av disse punktene blir neglisjert, er det nok til at kaffen ikke vil smake godt overhodet. Så enkelt kan det faktisk sies. Det krever kunnskap og oppfølging om du vil ha en jobbkaffe som smaker godt alle de 230 arbeidsdagene vi har i året. Det vil vi selvsagt svært gjerne hjelpe deg med.

Se det helhetlige bildet
Ved å investere i en god kaffemaskin har du nådd langt. Kaffebryggeriet har Norges beste maskinpark av sveitsiske kaffemaskiner. Vi har gjennom mange år benyttet oss av utallige modeller og maskintyper, og kan i dag derfor stolt meddele at vi kun har et fåtall av maskiner hvor alle er av absolutt beste kvalitet.

I tillegg har vi et stort fokus på kaffebønner. Vi finner de fineste bønnene som dyrkes under de beste forholdene, og som har en rik og kompleks smak på våre høykvalitetsmaskiner. Om vi kombinerer kaffemaskiner og bønner av svært god kvalitet, mangler vi likevel en vesentlig fordel; kompetanse på teknikerne.

Våre teknikere kalibrere og tilpasser maskiner for hvert enkelt kaffeprodukt sammen med våre kunder, og kan derfor sikre at vårt konsept vil kunne passe for enhver kaffeelsker.

Relaterte artikler

God kaffe - et konsept som består av 3 like viktige deler
God kaffe - et konsept som består av 3 like viktige deler Les mer
Kaffe på jobben styrker samholdet og øker effektiviteten
Kaffe på jobben styrker samholdet og øker effektiviteten Les mer

Produkter for god kaffe

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×