4 gode grunner til å investere i en kaffemaskin

Kaffe er en av de mest verdifulle handelsvarene i verden etter olje. En god kopp kaffe gir en perfekt start på morgenen, og holder deg gående resten av arbeidsdagen. Så det er ikke til å legge skjul på at kaffe er en sentral del av arbeidsdagen.

Men hva er kaffe uten en god kaffemaskin?

Kaffe er ikke hva det en gang var. Den gode, gamle kaffekjelen må byttes ut for å tilfredsstille de ansattes og kunders behov. Nå er det typer som espresso, latte, cappuccino og kakao folk vil ha.

Undersøkelser viser at ansatte mener kaffe av god kvalitet er et av de viktigste frynsegodene på arbeidsplassen. Samtidig viser det at selskapet bryr seg om sine ansatte. Å ha en kaffemaskin på jobben er altså en nødvendighet, kanskje enda viktigere enn penn og papir i disse dager.

Fire grunner til at du trenger en kaffemaskin på kontoret

Å investere i en kaffemaskin av god kvalitet til bedriften kan forbedre hele arbeidsmiljøet, og øke de ansattes produktivitet. Er du usikker på om du trenger en eller ikke? Her har du fire gode grunner til hvorfor din arbeidsplass trenger en kaffemaskin.

  1. Kaffe øker produktiviteten på jobb

På grunn av den naturlige biorytmen vil mange føle at den mentale skarpheten svekkes mellom klokken ti og to på dagen. Dette skyldes blant annet adenosin-molekylet som forteller hjernen at kroppen er trøtt og sliten. Koffein hindrer disse signalene i å treffe hjernen, og gjør deg dermed mer våken og produktiv.

2. Kaffe på kontoret fremmer nettverksbygging

Kaffepauser med kollegaer i løpet av arbeidsdagen er en utbredt og inngrodd vane i kontorkulturen. Det er en perfekt anledning til å dyrke forhold og skape nettverk. Svenskene har til og med et ord for det, ‘‘fika’’, og mener at det meste av jobben blir gjort i løpet av kaffepausen. Å drikke en kopp kaffe på kontoret med kollegaene dine kan skape et rom der nye ideer blir til.

3. En kaffemaskin på kontoret gjør de ansatte glade

“Depresso”, den følelsen du får når du har gått tom for kaffe kan være drepen for produktiviteten. I en studie utført ved Harvard University fant man ut at kvinner som drakk fire eller flere kopper kaffe per dag hadde 20 prosent lavere risiko for å bli deprimerte. Koffein påvirker dopamin- og serotoninnivået i hjernen og får deg til å føle deg glad. Hvor glade de ansatte avhenger også av hvor mange kaffevarianter de kan velge mellom. Så å ha en skikkelig kaffemaskin på kontoret er fundamentalt for å holde arbeiderne fornøyde og fremme et positivt arbeidsmiljø.

  1. En kaffemaskin holder folk skjerpet på jobb

Fortune rapporterer at mennesker som får for lite søvn oftere utøver uetisk praksis på jobb, med mindre de øker koffeininntaket. Koffein kan hjelpe med å forsterke viljestyrken og selvkontrollen. For å sikre at ansatte oppfører seg på best mulig etisk måte, bør det være nok kaffe tilgjengelig til enhver tid.

Dette er kun fire av mange gode grunner til hvorfor man burde ha en kaffemaskin på jobben. En enkel gest som å skaffe en kaffemaskin til arbeidsplassen din gjør alle gladere og mer produktive. Ved at de ansatte føler deres behov blir respektert, vil de til gjengjeld gjøre et bedre arbeid. Og det er selvfølgelig viktig å kunne nyte god kaffe på jobb!