4 grunner til hvorfor investere i en kaffemaskin til bedriften

Mann og dame som står foran Franke a300 kaffemaskin og drikker kaffe

Kaffe er en av verdens mest verdifulle handelsvarer, etter olje. En god kopp kaffe gir en optimal start på arbeidsdagen og en god energi gjennom dagen. Det er derfor ingen tvil om at kaffe har en sentral plass i arbeidsmiljøet.

Likevel er ikke en kopp kaffe helt fullverdig uten en god kaffemaskin. Med flere krav til smaker og varianter fra både ansatte og gjester, har det blitt mer og mer viktig for flere bedrifter å finne gode kaffeløsninger og kaffemaskiner til sin bedrift. I dette innlegget har vi lagt frem noen grunner til hvorfor det er viktig med gode kaffeløsninger på jobb, og vi håper dette innlegget vil overbevise flere bedrifter til å investere noen ekstra kroner for å gjøre både ansatte og kunder fornøyde. 

Kaffe øker produktiviteten på arbeidsplassen

Mellom kl. 10-14 opplever mange en naturlig nedgang i både energi og mental skarphet. Vi kjenner vel alle til “depresso”-følelsen når kaffekoppen er tom, og har for mange en betydelig negativ innvirkning på produktiviteten. Dette på grunn av adenosinmolekylet som signaliserer tretthet til hjernen. Koffein fungerer som en motgift ved å blokkere disse signalene og øke våkenhet og produktivitet. Vil du lære mer om dette, har skrevet et mer utdypende innlegg om hvordan adenosin og koffein påvirker kroppen

Fun fact: Forskning ved Harvard University viser at kvinner som drikker fire eller flere kopper kaffe daglig har 20 prosent lavere risiko for depresjon(!). Dette er fordi koffein påvirker dopamin- og serotonin nivåene i hjernen, som gir oss en følelse av lykke.

Reduserer kostnader og sparer tid

Over tid kan en kaffemaskin på arbeidsplassen være mer kostnadseffektivt enn å kjøpe kaffe fra eksterne kaffebutikker eller leie eksterne kaffemaskiner. Det gir også bedre kontroll over kostnadene i bedriften. I tillegg vil man spare tid ved å ha kaffemaskin tilgjengelig på kontoret, særlig for ansatte som ellers ville måtte forlate kontoret for å kjøpe kaffe. Dette kan føre til økt produktivitet da det reduserer avbrudd og tiden brukt på å vente i kø.

Kaffe på kontoret fremmer nettverksbygging og samarbeid

Kaffepauser med kolleger er en kjær tradisjon i kontorkulturen, og gir en god anledning til å styrke forhold og bygge god nettverk på. Slike pauser har til og med et eget begrep i Sverige – “fika” – og anses som det tidspunktet der de beste og mest kreative idéene dukker opp på. En prat over en kopp kaffe med kollegaer kan føre til kreative samtaler, nye perspektiver og bedre bånd. 

Positivt førsteinntrykk

Forretningspartnere, kunder og besøkende vil sette pris på en velsmakende kopp kaffe når de besøker bedriften din. Dette kan være spesielt verdifullt i bransjer der man ofte møtes for å diskutere avtaler eller samarbeid. En kaffemaskin på kontoret kan være en enkel, men effektiv måte å gjøre et godt inntrykk på, og kan bidra til å legge grunnlaget for vellykkede forretningssamarbeid.

Et mer miljøvennlig alternativ

Å investere i en kaffemaskin på arbeidsplassen kan ha betydelige miljøfordeler. Mange av engangskaffekopper og kaffekapsler som brukes i dagens kaffebransje genererer store mengder avfall. Ved å ha en som en kaffemaskin på kontoret, som bruker malt kaffe eller kaffebønner, og ved å bruke egne kaffekopper, kan bedriften bidra til å redusere plastavfall og annen unødvendig forurensning. I tillegg kan man velge å bli enda grønnere ved å velge miljøvennlig kaffe, som vår kaffe fra Puro Fairtrade. 

Er du nysgjerrig på våre avtaler og hva vi kan tilby din bedrift?

Del dette innlegget

Relaterte innlegg

Scroll to Top